WAARKUNST

© 2017 | PRIVACY POLICY

Oldambt

 
 

Hoofdweg 1

9942 PA 't Waar

0598 446 390

whatsapp: 0634116683

waarkunst@gmail.com

openingstijden

zaterdag: 14-17

zondag: 11-17

doordeweeks op afspraak

Chleb en Maja, een revolutionaire roadshow

 

Acteurs Thijs Prein en Merijn de Jong rijden als Viktor Chlebnikov en Vladimir Majakovski in een oude fourwheeldrive met oplegger door het Groningse Oldambt. Eenmaal aangekomen stallen de revolutiekunstenaars hun pop-up decor uit en begint de wonderlijke aanklacht tegen de conformistische mens die maar niet in actie wil komen tegen het kapitalisme. 30 minuten adrenaline, rauwe humor, en de diepe kloof tussen ideaal en werkelijkheid.

'Chleb & Maja, een revolutionaire roadshow' is een co-productie van de PeerGroup en Kat op het Spek.

 

Al honderd jaar reizen de verlopen revolutionairen Chlebnikov en Mayakovsky de wereld over in hun hopeloze poging overal de revolutie op poten te zetten. Bij zich dragen zij dixi's en het noodzakelijk materiaal voor een revolutie in Nederland, maar echt losbreken wil het niet. Voor de massa rollen zij het platgewalste utopia uit in de hoop dat publiek aan de touwen wil trekken om zo, zij het voor een half uur, de droom van de nieuwe wereld hoog te houden.

 

In een flitsende, pijlsnelle revue van rauwe poezie, lekkere live muziek en cirucus-achtige effecten, ontvouwen zij in een half uur tijd de onnavolgbare, maar begrijpelijke wereld van de Elite versus de Massa. Een pastiche van volkspoezie gemixt met rappende revolutionairen.

 

In een aantal fasen brengen zij deze voorstelling. November 2017, 100 jaar na de Russische revolutie van 1917.

 

Scenario: Ko van den Bosch

Spel: Thijs Prein en Merijn de Jong

Vormgeving: Roelof Pothuis

 

Toegang: Jij bepaalt de prijs. Betalen na afloop. Reserveren niet nodig